הכירו את ספרד מקרוב – מדריך למטייל הישראלי העצמאי!
מזג אויר
הזמן המתאים ביותר לביקור הוא האביב או הסתו, ואם אתם לא מוגבלים בבחירת מועדי החופשה שלכם ואתם יכולים להחליט מתי לבקר, תקופות אלו הן הטובות ביותר.
בקיץ חם מאוד. לאורך שפת הים עומס החום נמוך יותר ב-6 – 10 מעלות, בגלל השפעת הים, בנוסף גבעות רונדה ורכס נבאדה בולמים את החום הכבד מלהגיע אל קו החוף. אם בכוונתכם לטייל בערים ובכפרים הלבנים, החום יכביד עליכם. החום מגיע לשיאו בחודשים יולי – אוגוסט. בסיביליה ובקורדובה הטמפרטורה הממוצעת בחודשים אלו היא 36 מעלות. בגרנאדה, 34 מעלות. לא פעם הטמפרטורה מגיעה ל-40 מעלות. חודשי הקיץ הם שיא עונת התיירות, ולא פעם תמצאו בחופי הים המוני אדם. בעונה זו גם קשה למצוא מקומות לינה וגם עומס התנועה בכבישים מגיע לשיאו. הצפיפות במסעדות, בבתי הקפה ובמקומות הבילוי, כמו גם במוזיאונים, היא לפעמים בלתי נסבלת. כמעט בכל עונות השנה מומלץ להזמין רכב ממוזג.
אוכל
כמו רוב העמים הנמצאים באזור אגן הים התיכון, גם הספרדים מבשלים בשמן זית. בניגוד למטבח הדרום אמריקני, המכונה אף הוא ספרדי, בספרד האוכל אינו חריף. בכל מסעדה המכבדת את עצמה נהוג להציג לפני האורח את תפריט היום (Menu del Dia).
מאכלים פופולריים: מרק גספאצ'ו (gazpacho), מרק עגבניות ומלפפונים קר, מתובל בשמן זית שום וחומץ, ובעל גרסאות שונות ומרובות. אם אתם אינכם נרתעים ממאכלי ים, המאכל העממי המשביע והטעים ביותר והמוצע ברוב המסעדות הוא פאאיה (Paella). זהו אורז צהוב מזעפרן, המבושל עם סרטנים קטנים, וצדפות, דגים, ולעתים עם חתיכות בשר עוף, אפונה וגמבה. ניתן לבקש ללא מאכלי הים. הטאפאס (Tapas) הוא חטיף, דהיינו, קצת מכל דבר שאוכלים, בדרך כלל מוגש על דלפק במזנון, בדרך כלל בפונדק. הסרטן לאנגוסטה (Langosta), הוא אחד הטובים במטבח הספרדי, והוא יקר יחסית. אנסאלאדה ורדה (Ensalada Verde) הוא סלט ירקות רגיל שאנו מכירים. אנסאלאדה מיקסטה (Ensalada Mixta) הוא סלט ירקות מעורב ועשיר, הכולל מספר תוספות, בהן טונה. פופולריים מאד הם דגי הים הגדולים, המטוגנים בשמן עמוק: מולים, צדפות, ברבוניות, סרדינים, קלמרי, ושרימפס המוגשים כצ'יפס. טוסינו דל סיילו (Tocino del Cielo) הוא אחד הקינוחים המתוקים החביב על המקומיים.
היינות הספרדיים אינם יכולים להתחרות ביינות איטליה, צרפת או גרמניה, אך הם טובים למדי. יין ספרדי מיוחד, הידוע בעולם כולו, הוא השרי (Sherry), המשמש כאפריטיף. יש כמובן יינות מקומיים, והן מלאגה (Malaga), מנסאניה, וכמובן, המשקה הספרדי המרענן סנגריה (Sangria), יין שולחן אדום. אם ברצונכם ביין הבית, בקשו וינו דה לה קאזה (Vino de la casa), ויגישו לכם יין פשוט וזול.
תרבות
*הסייסטה בספרד הינה מנוחת אחר הצהרים. הסייסטה ידועה בכל העולם כמושג שפירושו נמנום מענג לאחר ארוחה דשנה. אחרי הביקור בספרד תבינו שהסייסטה היא רעיון מעולה, בעיקר בתקופה שלפני המצאת מיזוג האוויר. הספרדים תיאמו את שעות העבודה עם תנאי מזג האוויר, ולא אילצו את עצמם לעבוד דווקא בשעות החום. בקיץ החשיכה אינה יורדת לפני 22:00, ומסתבר שהספרדים לא הנהיגו את שיטת הסייסטה מתוך עצלות, אלא מתוך התמודדות, ובהצלחה מרובה, עם תנאי מזג האוויר.
*פאראדורים הם ארמונות מפוארים, או מצודות, ולפעמים כנסיות ומנזרים, שהממשלה הסבה לבתי מלון נהדרים בניהול ממשלתי, ובכך הצילה את אותם מבנים, שעמדו ברובם נטושים, מהרס. בספרד יש למעלה מ-100 פאראדורים, הפרוסים על פני כל המדינה. הם בני שלושה, ארבעה או חמישה כוכבים, ומרוהטים בטוב טעם, בדרך כלל בריהוט עתיק. ברבים מהר אצורים אוצרות אמנות, ונשקף מהם נוף נהדר, משום שאותם מבנים נבנו בשעתו ממרומי העיר או הכפר.
- שפה:
- ספרדית
- מטבע:
- יורו
- עיר בירה:
- מדריד
- נציגויות:
שגרירות ספרד בתל אביב:
כתובת
דניאל פריש 3, תל אביב
טלפון
+(972)-3-6965210/8/9
פקס
+(972)-3-6965217שגרירות ישראל במדריד:
שעות פתיחה
ימים ב' – ו': 09:30 – 13:00.
כתובת
Velazquez 150/7
טלפון
+(34)-91-7829500
פקס
+(34)-91-7829555
דוא"ל
info@madrid.mfa.gov.il- ויזה:
- אין צורך בויזה
מקומות בספרד שחשוב להכיר
האיים הבאלריים
ארבעה איים גדולים יחסית ועוד אחד פצפון מדרום לספרד, בים התיכון. האיים הם יעדי נופש פופולריים במיוחד עבור תיירים רבים מאירופה, ובעונה החמה אפשר לראות רבים מהם מפקירים את גופם לשמש הקופחת בחופים הרבים.
- איביזה – Ibiza – האי הקטן והחמים הוא אחד מיעדי החופשות הפופולריים ביבשת, ומועדף במיוחד על ידי תיירים מצפון אירופה הקרה. במיוחד מפותחים כאן חיי הלילה, ומסיבות רבות נערכות בהשתתפות קהל של אלפים וטובי הדי. ג'ייז מכל העולם.
- מאיורקה – Mallorca – "האי הגדול", כמו אחיו הקטנים יותר, הוא מקור לאטרקציות תיירות ונפש רבות, וספרדים רבים באים לכאן במהלך הקיץ כדי לשכוח את צרות העולם. העיר הגדולה של האי, פאלמה דה-מאיורקה, משופעת במקומות יפהפיים, מועדוני לילה ומסעדות, ומומלץ במיוחד לנסות את המנות המקומיות (הלא כשרות) אנסיימדה (Ensaimada) וסובראסדה (sobrassada).
- מינורקה – Minorca – "האי הקטן" הוא, כמו האיים הבאלריים כולם, מאתרי התיירות החביבים על האירופים. יש כאן עושר של אתרים היסטוריים, כפרים ציוריים עם בעלי מלאכה וחנויות מזכרות קטנות חמודות, וטבע מתפרץ.
- ורמנטרה – Formentera – האי הקטן והדרומי ביותר בקבוצה האיים הבאלריים הוא מקום שקט בהרבה משלושת אחיו הרועשים והמתויירים. האי, שכל אורכו פחות מעשרים ק"מ, הוא מקום אידאלי למי שרוצה להרגיש את השמש הים-תיכונית, מבלי להצטופף עם המוני התיירים על חופי הים. כדאי לקחת בחשבון שבגלל מיעוט התיירים היחסי, גם השירותים והמתקנים כאן פחות מפותחים.
האיים הקנריים
איים חשובים בהאיים הקנאריים:
טנריף
אל היירו
גראן קנאריה
לה פאלמה
לנזארוטה
פוארטונטורה